Praktisk opplæring
Stillasmontørkurs
72 timer praktisk opplæring med minst tre ulike stillastyper, samt ha ansettelse i minst 6 måneder i en virksomhet som bruker stillas.
Stillaskurs 2-9 meter
15 timer praktisk opplæring i bruk og sikkerhet
Stillaskurs 2-5 meter
7,5 timer praktisk opplæring i bruk og sikkerhet
Liftkurs (personløfterkurs)
Praktisk opplæring i bruk og sikkerhet
Farlig håndverktøy
Praktisk opplæring i bruk og sikkerhet
Anhukerkurs/Stroppekurs
Praktisk opplæring i bruk og sikkerhet
Fallsikringskurs
Praktisk opplæring i bruk og sikkerhet
Varme arbeider
- Fra 01.02.2024 skal instruktøren for praktisk slokkeøvelse være en godkjent instruktør i Varme arbeider ordningen eller ansatt i brannvesen med kompetanse på gjennomføring av praktisk slokkeøvelse.
- Dokumentasjon på gjennomført slokkeøvelse må være innsendt senest tre (3) måneder etter fullført kurs. Vennligst merk at telefonnummeret ditt er obligatorisk for å motta en varme arbeider sertifisering. Derfor ber vi deg om å gi et gyldig telefonnummer når du registrerer deg på varme arbeider kurs hos oss.
Gjennomføring av nettkurs
Nettkurset dekker den teoretiske delen av opplæringen. Kursdeltakeren er selv ansvarlig for å finne, gjennomføre og dokumentere den praktiske opplæringen. Den praktisk opplæringen skal gis av person med minst tilsvarende kompetanse.
Skal du for eksempel ta Stillaskurs på nett, Stillaskurs 2-9 meter, må personen som gir opplæring ha bestått minst tilsvarende kurs. Personen som gir opplæring og daglig leder skal signere på praksisdokumentet.
Du får tilgang til alle dokumentene som skal fylles ut i ditt valgte nettkurs.
Krav til opplæringen
Den praktiske opplæringen skal gjøre kursdeltakeren i stand til å utøve sine arbeidsoppgaver trygt. Brukeren skal motta full opplæring i trygg og riktig bruk av utstyret, med særlig fokus på korrekt bruk i henhold til brukermanual, samt gjennomgang av eventuelle verneinnretninger. Enkelte av kursene har veiledende sjekklister.
Husk
Arbeidsgiver skal alltid sørge for utstyrsspesifikk opplæring, i tillegg til de generelle kravene om teoretisk og praktisk opplæring i bruk av arbeidsutstyr. Det vil si at nytt utstyr kan innebære krav til ny gjennomgang av sikker bruk. Slik opplæring bør dokumenteres i bedriftens HMS-system.