top of page

Steg for steg: Slik bygger og demonterer du stillas sikkert


Bygging og demontering av stillas er komplekse oppgaver som krever nøye planlegging og utførelse. I vårt stillaskurs på nett (Stillaskurs opp til 9 meter) får deltakerne grundig opplæring i trinn-for-trinn-prosessen for å bygge og demontere stillas på en sikker måte. Deltakerne lærer hvordan de skal håndtere hvert steg i prosessen, fra montering av enkeltkomponenter til den endelige demonteringen. Etter endt nettkurs må deltakerne gjennomføre 15 timer praktisk øvelse, noe som gir dem muligheten til å anvende den teoretiske kunnskapen i praksis, noe som kan gjøres innad i bedriften. La oss se nærmere på betydningen av å følge en trinn-for-trinn-tilnærming til stillasbygging og -demontering, og hvordan dette kurset kan hjelpe deg med å bli en mer dyktig stillasmontør.


Stillaskurs 2- 9 meter - nettkurs tar deltakerne gjennom hvert trinn i byggingen av stillas. Deltakerne lærer hvordan de skal montere grunnleggende komponenter, som rør, ringer og bunnrammer, for å danne et solid fundament for stillaset.

Videre dekkes også prosessen med å montere og forankre stillaset mot bygningen eller strukturen det skal brukes på. Deltakerne lærer hvordan de skal sikre stillaset sikkert og stabilt, slik at det kan brukes trygt av arbeiderne.

Når stillaset er bygget og arbeidet er fullført, må det demonteres forsiktig og sikkert. Deltakerne lærer hvordan de skal demontere stillaset i omvendt rekkefølge av monteringen, og hvordan de skal håndtere materialene og komponentene på en sikker måte.

Etter endt nettkurs må deltakerne gjennomføre 15 timer praktisk øvelse, hvor de vil få muligheten til å praktisere trinn-for-trinn-prosessen for bygging og demontering av stillas. Praktisk øvelse kan gjennomføres innad i bedriften, slik at deltakerne kan tilpasse disse ferdighetene til sitt eget arbeidsmiljø.


Å følge en trinn-for-trinn-tilnærming til stillasbygging og -demontering er avgjørende for sikkerheten på arbeidsplassen. Ved å delta i dette kurset, vil du kunne bygge og demontere stillaser sikkert og effektivt, og dermed bidra til å opprettholde en trygg arbeidsplass. Ta det første skrittet mot en mer kompetent stillasopplæring ved å melde deg på vårt stillaskurs på nett i dag!

Comments


bottom of page