top of page

Sikkerhet først: Utfør risikovurdering og planlegging for trygg stillasbruk


Å jobbe med stillaser kan være en utfordrende oppgave, men med riktig planlegging og risikovurdering kan potensielle farer minimeres. I vårt stillaskurs på nett lærer deltakerne viktigheten av å prioritere sikkerheten først. Kurset dekker grundig risikovurdering og planlegging, men det stopper ikke der - når man er ferdig med vårt stillaskurs på nett må deltakerne gjennomføre 15 timer praktisk øvelse for å ytterligere styrke sitt sikkerhetsbevisste tankesett.


La oss utforske hvorfor sikkerhet bør være førsteprioritet og hvordan dette kurset kan hjelpe deg med å jobbe tryggere med stillaser.


En grundig risikovurdering er nøkkelen til å identifisere potensielle farer og utvikle strategier for å minimere dem. Vårt stillaskurs på nett gir deltakerne opplæring i hvordan de skal gjennomføre en grundig risikovurdering før de starter arbeidet med stillas. Dette inkluderer å identifisere potensielle fallpunkter, vurdere belastning og stabilitet, samt vurdere risikoer knyttet til arbeidsområdet.

Planlegging er også en viktig del av sikkerhetskulturen. Deltakerne lærer hvordan de skal utvikle en detaljert plan for montering, endring eller demontering av stillas. Dette inkluderer å fastsette riktig rekkefølge for arbeidet, tidsrammer og koordinering med andre arbeidere på byggeplassen.

Videre dekkes også bruk av personlig verneutstyr (PVU) i kurset. Deltakerne lærer om de ulike typer PVU som er nødvendige under stillasmontering, og hvorfor det er avgjørende å bruke det riktig for å beskytte seg selv og andre mot potensielle farer.

Etter endt nettkurs må deltakerne gjennomføre 15 timer praktisk øvelse. Dette gir dem en unik mulighet til å implementere risikovurderings- og planleggingsprosessen i virkelige arbeidssituasjoner. Praktisk øvelse kan gjennomføres innad i bedriften, noe som gir deltakerne verdifull erfaring i å bruke sin sikkerhetsbevissthet i sitt eget arbeidsmiljø.


Sikkerhet bør alltid være førsteprioritet når man jobber med stillaser. Med vårt stillaskurs på nett kan deltakerne få grundig opplæring i risikovurdering og planlegging, samtidig som de får muligheten til å praktisere sine ferdigheter gjennom 15 timer med øvelse etter kurset. Ved å delta i dette kurset, vil du kunne arbeide tryggere med stillaser og være proaktiv i å forhindre potensielle farer.

Comments


bottom of page